Opplev det beste innen VR på NxtMedia konferansen

Andrew Perkis tar med seg vinnerbidragene fra internasjonal VR-kåring. Test dem selv!

Andrew Perkis er professor ved instituttet for elektroniske systemer på NTNU. Han var også juryleder under festivalen VR-Journalism ved World VR Forum i Sveits i juni. Vinnerbidragene tar han med seg til NxtMedia konferansen.

-Den største utviklingen innen VR i dag er et nytt fokus på kreativitet, der vi lar teknologien være skjult, men lar historien utfolde seg slik at vi føler oss tilstede i opplevelsen. Det betyr en mye større vekt på digital historiefortelling og hvilke muligheter vi har innenfor VR.

For å illustrere dette har Perkis og hans kolleger med oss tre temaer på utstillingen, som publikum kan oppleve.

Test en romaskin på vannet

Du kan oppleve XR Norges aktivitetsmonter i Rockheims resepsjonsområde. Der finner du også NRNUs sensorbaserte romaskin, som du kan teste selv.

-Vi har med en romaskin full av sensorer som vi overfører til VR, slik at når du ror med VR brillen på vil du kunne ro i ulike scenarier. På vann, på sjøen eller på en robane. I tillegg vil du få tilbakemelding på roteknikken din og du kan ro mot andre eller bli forfulgt av en hval om du ikke ror nok. alt leder opp til NTNUs forskning mot å bruke kunstig intelligens for å lage en virtuelle trener som vil veilede og følge deg på alle dine treningstimer.

 

 

 

Se 3 av de 5 finalistene i årets VR journalism festival 2018

Fra The World VR forum festival i 2018 viser Perkis 3 saker:

  • Autism fra The Guardian
  • Inside North Korea fra Dagens nyheter
  • Into the deep: Journaey to the heart of a Glacier

-Dette er spennende, lærerike og gode opplevelser som viser potensialet i å bruke 360 video som et nyhetsinntrykk, sier Perkis.

Oppleve Oslo Havn i 1798

I tillegg har Tidvis visualisert store deler av Bjørvika-området og Kvadraturen i Oslo slik det så ut på 1700-tallet og formidler dette med bl.a. VR, AR, spill og lukter.

-Du kan opplevd hvordan det var å gå rundt blant sjøboder, fisketorg og bordtomter i et område som har endret seg voldsomt siden da, sier professoren.

Andrew Perkis er blant NTNUs mest internasjonalt orienterte forskere, og ha i en årrekke forsket på medie-, informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Han er sentral i oppbyggingen av fagfeltet Immersive Media Technology Experiences ved NTNU. Han er også direktør for NTNUs nyvinning NTNU ARTEC, der forskere fra kunstfag, humaniora og teknologi samspiller for å finne potensialet når ulike fagdisipliner arbeider sammen.