Merk deg uke 46!

Det er ikke bare NxtMediaConference som går av stabelen uka som begynner med 11. november. NxtMedia samarbeider med stadig flere. Uke 46 har kimen i seg til å bli en festival for innhold, medier, teknologi og innovasjon. 

Teknologimøteplassen NxtMediaConference på torsdag, Trondheim Dokumentarfestival inn mot helgen, frokost- og debattmøter på Litteraturhuset, computer science seminaret Norsk Big Data Symposium på onsdag, den nordiske Nordisk Datajournalistkonferanse (NODA) på torsdag og fredag – det har klynget seg en perlerad av arrangementer.

I år har dessuten det midt-norske filmmiljøet invitert seg selv inn i NxtMediaConference ettersom teknologi, storytelling og innovasjon griper om seg særlig innenfor dokumentarsjangeren.  Spennende ting er på gang og vil bli publisert de nærmeste ukene.

Trondheim Dokumentarfestival er norske fotografers viktigste møteplass. TDF feirer 10 års jubileum i 2019 og vil etter sigende krydre programmet litt ekstra. Festivalen springer ut av ikke minst Adresseavisens faglig sterke fotomiljø og har i løpet av ti år opparbeidet seg et udiskutabelt rennomé som en kvalitetsfestival. Dokumentarfestivalen har hatt en miks av keynotes, utstillinger, workshops og er et sted der relasjoner utvikles. Programmet lanseres litt senere i høst.

Litteraturhuset har vokst til å bli trolig byens beste foredrags- og debattarena. Huset sprer om seg med interessante møter. I 2018 fikk Statens Medietilsyn og lærerutdanningen ved NTNU introdusere initiativet mot fake news i skoleverket i et frokostmøte. En radiooverført debatt om overvåkning i samfunnet med utgangspunkt i hva som skjer i Kina, fylte hele Sellanrå i Søndre gate. Litteraturhusets bidrag i 2019 publiseres senere i høst.

Hvor langt er DnB kommet med robot- og automatiserte løsninger? På NOBIDS – Norsk Big Data Symposium – som foregår i Adressa-huset om onsdagen vil banken presentere den slags produktutvikling. NOBIDS er et dybdeseminar der industrifolk og akademikere samles og er åpent for publikum for en billug penge som inkluderer bl.a. lunsj. Årets tema vil være anvendelse av Kunstig Intelligence (Applied AI). Prosjekter og resultater fra selskaper, forskere og internasjonale gjesteforelesere blir presentert. Seminaret holdes på engelsk.

Den nordiske datajournalistkonferansen NODA arrangeres for sjette gang i Trondheim på torsdag og fredag. Der samles undersøkende journalister fra hele Norden til fagtreff og kappestrid: redaksjonene sender inn sine beste bidrag til NODA AWARDS. I fjor kunne en fagjury velge blant 55 bidrag. Konferansen inneholder også kurser, workshops og forelesninger der den norske faktasjekkingsorganisasjonen Faktisk.no bidrar. Årets konferanse vil ha et spesialspor om visualisering av innhold der NTNU og Adresseavisen er sterke bidragsytere. 

Program, nyheter og muligheter publiseres fortløpende. Følg med om uke 46.