Knut-Erik Dybdal
Direktør i Nordic gruppen, gründer og daglig leder Arctic Race of Norway
Arctic Race- verdens mest bærekraftige sykkelritt?
Knut-Eirik Dybdal har bakgrunn fra forsvaret og har jobbet i reiselivet siden 2001, hvor han har vært engasjert i flere reiselivs prosjekter i Nord-Norge. I 2016 ble han oppnevnt av kultur og næringsdepartementet som en av medlemmene til å sitte i samarbeidsrådet for kultur og reiseliv. Dybdal er Gründer av sykkelrittet Arctic Race of Norway (ARN) og har siden vært fremste pådriver for å gjøre drømmen – the Race above the Arctic Circle – om til virkelighet. Han har fått flere utmerkelser for sine lederegenskaper, blant annet ble han i 2013 kåret av NRK og Avisa Nordland til «Årets Nordlending». Han er styreleder for VM Alpint 2027 AS og Nord Norsk Filmkommisjon AS, samt andre styreverv i næringslivet. I 2020 ble han oppnevnt av regjeringen Solberg til medlem av den nasjonale koronakommisjonen 2020-2022. Han er næringslivsmentor for Handelshøgskolen ved Norges Arktiske universitet og bidrar i strategiutvikling til selskaper og næringsaktører.
Sesjon: Grønn media 2.0 – nok snakk, nå gjør vi
Per Thorsheim
Datasikkerhet i 2022 – nyheter fra den mørke siden
Per Torsheim vil i presentere litt om det som kanskje er nytt for hvermansen, men som egentlig ikke bør overraske noen. To ting er sikkert i livet: skatt og død. Resten er risiko som må håndteres. Da må vi evne å sette sikkerhet i perspektiv, og det skal Torsheim forsøke å gjøre her.
Per Thorsheim er mannen som har hatt passord, pinkoder & digital autentisering som jobb, hobby & lidenskap i over 23 år. Han startet og driver verdens første og eneste internasjonale konferanse om temaet! Siden 2012 har han vært i internasjonale medier som CNN & BBC, hvor han har avslørt og kommentert på store hackersaker, personvern og sårbarheter hos ulike selskap. Han har vært finalist til diverse priser, har en bunke sertifiseringer og påstår han vet ditt neste passord.
Sesjon: Datasikkerhet – hva er det neste?
Nils Kalstad og Shayan Alinejad
Nils Kalstad: Head of Department of Information Security and Communication Technology, NTNU. Shayan Alinejad: Deltager på det norske landslaget i cybersikkerhet
Spill og konkurranser som rekrutteringsform for å sikre samfunnets digitale motstandskraft
Nils Kalstad og Shayan Alinejad skal fortelle oss hvordan de hacker og forbereder seg på europamesterskap i cybersikkerhet som går av stabelen på Hamar neste år. Treningsopplegget henter de fra cyberangrep både i medienorge, norske bedrifter og organisasjoner.
Nils Kalstad er førsteamanuensis og leder for Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi. Han koordinerer også aktiviteten i Center for Cyber and Information Security. Kalstad er utdannet sivilingeniør ved Institutt for matematiske fag (NTNU) og har en doktorgrad i informasjonssikkerhet fra Institutt for informatikk (Universitetet i Oslo). I tillegg er han gårdbruker i Gausdal kommune.
Shayan Alinejad studerer kommunikasjonsteknologi og digitalsikkerhet og har også representert Norge på europalaget i VM.
Sesjon: Datasikkerhet – hva er det neste?
Erik Sønstelie
Ansvarlig redaktør og daglig leder, Oppland Arbeiderblad
Når du plutselig er et digitalt gissel
Med et digitalt smell ble innbyggere, politikere og helsevesen lammet under et løsepenge-angrep på Østre Toten. For lokalavisa og redaktør Erik Sønsteli var det et sjokk å se hvor sårbare nærsamfunnet var i en slik situasjon. Så smalt det igjen da konsernet deres, Amedia, ble angrepet.
Hva gjør du når et samfunn blir tatt som digitale gisler– og hva bør vi være forberedt på i fremtiden?
Erik Sønstelie er ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad og har også bakgrunn fra blant annet VG, Svenska Dagbladet og organisasjonsutvikling i Schibsted, hvor han drev Schibsted Akademiet i tre år.
Sesjon: Datasikkerhet i 2022 – hva er det neste?
Eirik Solheim
Journalist og teknologirådgiver, NRKbeta
Det store foredraget om AI-generert innhold
Informasjon kommer
Eirik arbeider som teknologirådgiver og journalist i NRKbeta. Han har lang erfaring med arbeid i medie- og teknologibransjen, både fra NRK og konsulentselskapet Accenture. Han er også hyppig brukt som teknologikommentator på radio og TV. Solheim er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger.
Heri Ramampiaro og Inga Strümke
Heri Ramampiaro: Instituttleder og professor ved institutt for datateknologi og informatikk, NTNU. Inga Strümke: Forsker ved institutt for datateknologi og informatikk, NTNU
Er den kunstige intelligensen smartere enn vår egen?
Professor og instituttleder ved institutt datateknologi og informatikk ved NTNU, Heri Ramampiaro og forsker Inga Strümke vil gi oss innsikt i fem års aktivitet ved Norwegian Open AI-lab og peke på nye områder og dilemmaer som den kunstige intelligensen både skaper og løser for oss.
Ikke minst: Hvem har styringen? Og hvilket språk skal vi bruke for å forklare denne utviklingen?
Heri Ramapiaro er professor og leder ved Institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU. Han er faglig ansvarlig ved Norwegian Open AI-lab, har ledet regjeringens utvalg for deling av industridata og deltatt i flere FN-forum. Han er levende opptatt av forskningens samfunnsnytte.
Inga Strümke har blitt en tydelig stemme i den offentlige debatten om kunstig intelligens. Hun har doktorgrad i partikkelfysikk og forsker nå på forklarbar AI ved Norwegian Open AI-lab.
Sesjon: Kunstig intelligens – kan vi bli “out-smarted”?
Rune Ytreberg
Redaktør, iTromsø
AI er ikke noe du kan gjøre i en håndvending i et mediehus
I dette foredraget skal vi se på hvordan journalistene i avisa iTromsø bruker kunstig intelligens for å produsere nyheter. Datalabben deler erfaringer med anvendt AI der redaksjonen er testmiljø, metoden brukerorientert og verdikjeden hybrid – og samarbeidet med forskere helt essensiell for å utvikle nye tjenester.
Rune Ytreberg (53) er redaktør for avisa iTromsøs datalab, som utvikler redaksjonelle verktøy i Polaris-konsernet. Datalabben anvender kunstig intelligens i innsamling, analyse og produksjon av datadrevet journalistikk. Ytreberg har bakgrunn fra Dagens Næringsliv og NRK Brennpunkt, har vunnet flere priser for undersøkende journalistikk, og har jobbet med redaksjonell utvikling i 20 år.
Sesjon: Kunstig intelligens – kan vi bli “out-smarted”?
Morten Langfeldt Dahlback
Leder for utvikling og teknologi, Faktisk.no
Slik kan AI avsløre hvordan saker spres mellom norske medier
Faktisk.no og OsloMet jobber med å bruke maskinlæring for å forstå norske medier. Vi begynte med å se på hvordan saker sprer seg mellom norske medier, hvilke medier som er mest toneangivende og hva som kjennetegner saker som får gjennomslag i sosiale medier. Nå ser vi på hvordan det står til med klimadekningen i Norge. I dette foredraget får du høre om hva vi har funnet ut – spoiler alert: det er ikke bare flatterende – og om hvordan vi har jobbet.
Morten L. Dahlback er leder for utvikling og teknologi i Faktisk.no, der han også har jobbet som journalist. Han har tidligere vært kommentator i Adresseavisen, og har en doktorgrad i filosofi fra NTNU.
Sesjon: Kunstig intelligens – kan vi bli “out-smarted”?
Kristin Ward Heimdal
Daglig leder og ansvarlig redaktør, PodMe
Hva tenker PodMe fremover?
Schibsted skapte store overskrifter da de kuppet flere stjerner fra statskanalen NRK og plasserte dem bak betalt innlogging i podcast-appen PodMe. Målet er å være nummer én på abonnementsbasert lydunderholdning, og med 200 000 betalende abonnenter i Norden er kampen om lytterne godt i gang. Hva har vært hemmeligheten for veksten, og hva tenker PodMe fremover?
Kristin Ward Heimdal er daglig leder og ansvarlig redaktør for Schibsteds podkastplattform PodMe. Heimdal har bakgrunn fra flere roller i Schibsteds nyhetsdivisjon, blant annet som leder for strategi og prosjekter. Hun har også jobbet som strategikonsulent for Accenture. Heimdal har en master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole (NHH)
Sesjon: Podkastkampen
Petter Sommer
Podkastsjef, NRK
Dette er NRKs podkaststrategi
De to siste årene har det skjedd store endringer i podkastmarkedet, både i Norge og internasjonalt. Podkastsjef i NRK Petter Sommer forteller hvordan allmennkringkasteren har tilpasset seg disse endringene og gir også et glimt av hva som ligger i horisonten av utfordringer og muligheter på podkast.
Petter Sommer er podkastsjef i NRK, der han har jobbet siden 2010. Han er også dokumentarfilmregissør og har vunnet en rekke priser, både norske og internasjonale. Sommer har fylt mange roller i NRK, både som radioprogramleder, VJ og kulturjournalist på radio, nett og tv. I 2019 var han konseptutvikler, instruktør og lyddesigner for nyhetspodkasten Oppdatert. Før han startet i NRK arbeidet han med kommersiell lydproduksjon innen dubbing, reklame, dataspill og lydbøker.Petter Sommer er podkastsjef i NRK, der han har jobbet siden 2010. Han er også dokumentarfilmregissør og har vunnet en rekke priser, både norske og internasjonale. Sommer har fylt mange roller i NRK, både som radioprogramleder, VJ og kulturjournalist på radio, nett og tv. I 2019 var han konseptutvikler, instruktør og lyddesigner for nyhetspodkasten Oppdatert. Før han startet i NRK arbeidet han med kommersiell lydproduksjon innen dubbing, reklame, dataspill og lydbøker.
Kristoffer Merker
Head of Sales, Nomono
Dette er startupen som vil snu opp ned på hvordan vi lager podkast
Nomono startet sin reise samtidig som veksten i produksjon av podcasts eksploderte. Medieformatet har kommet for å bli, men god lyd er vanskelig å produsere med dagens utstyr. Kristoffer forteller hvordan podcasts kan lages med ny norsk teknologi.
Kristoffer er en teknologientusiast og en aktiv podcastlytter. Han jobber med det kommersielle i den norske tech-startupen Nomono og hvordan produktene deres skal ut i markedet. Nomono har utviklet et nytt norsk teknologiprodukt for opptak med høy lydkvalitet og god brukervennlighet, noe Kristoffer har gleden av å ta med ut i et internasjonalt marked innen kort tid.
Han har lang erfaring med digital samhandling i bedrifter og prosjekter fra privat og offentlig sektor. Fra tiden i norske reMarkable jobbet han med salg mot bedrifter internasjonalt og erfarte potensialet i et godt samspill mellom hardware og software.
Sesjon: Podkastkampen
Per Storrø Petersen
Forsker, SINTEF Digital
Metaverset – det nye internettet?
Mange teknologiske spådommer slår aldri til. Hvilke utfordringer har visjonen om metaverset? Per tar en nærmere titt på personvern, biometrisk data og hva metaverset kan innebære for den enkelte både i jobb og fritid. Web 3.0 – kan metaverset gi mer makt til brukeren?
Per Storrø Petersen har jobbet 11 år i med IT i Helse Midt-Norge, ett år i Volue og fire år som prosessansvarlig i Trondheim Kommune, IT-tjenesten. Storrø Petersen har en master i Digital Samhandling fra NTNU (2021) hvor han forsket på bruk av Augmented Reality i distribuert opplæring hos Equinor.
Sesjon: Metaverset – hva skal vi med det?
Michelle Munson
CEO & Founder - Eluv.io Content Blockchain
Eluv.io – Et Web3 rammeverk for medieobjekter
This keynote presentation about Web3 and adoption and implications for the media and entertainment industry with Michelle Munson, CEO & Co-Founder of Eluvio. The session will highlight real-world uses of the Eluvio Content Blockchain by FOX, Warner Bros., MGM Studios, Dolly Parton, Rita Ora, and others.
Michelle Munson is the co-founder and CEO of Eluvio based in California. She is an Emmy-award winning technologist who previously co-founded Aspera in 2004 and led the company as CEO until May 2017. Michelle is a recipient of the David Sarnoff Medal from the Society of Motion Picture & Television Engineers (SMPTE); the Charles Swartz Award from the Hollywood Professional Association (HPA); and IABM’s Woman Entrepreneur of the Year. She currently serves as an SMPTE Fellow and on the board of Avid Corporation. Michelle is an inventor on fourteen U.S. patents and is a frequent speaker in the areas of content networking, machine learning, blockchain and cloud infrastructure. She holds dual B.Sc. degrees in Electrical Engineering and Physics from Kansas State University, and she was a Fulbright Scholar at Cambridge University where she received a postgraduate diploma in Computer Science.
Sesjon: Metaverset – Hva skal vi med det?
Ketil Flatøy og Solveig Hareide
Ketil Flatøy: Produksjonsleder, NRK. Solveig Hareide: Prosjektleder, NRK
Norges tøffeste er kåret til NRKs grønneste produksjon. Slik gjorde vi det!
«Norges tøffeste» vant NRK’s egen fagpris som grønn produksjon. I foredraget viser vi eksempler på hva vi gjorde, hva vi fikk til og hva vi lærte. Hva kan resten av NRK lære av våre erfaringer når alle produksjoner nå skal gjøres mer klima- og miljøvennlige?
Solveig Hareide er prosjektleder med innholdsansvar for Norges tøffeste sesong 4. Hun har jobba i NRK i 18 år som programleder og prosjektleder, mest med barne- og vitenskapsinnhold. De siste 3 åra har det gått i konkurransedrevet reality.
Ketil Flatøy er en senior som har jobbet i NRK siden 1987 som fotograf, bildemikser, klipper og i forskjellige andre funksjoner. Nå har han blitt et ordensmenneske og jobber som produksjonsleder i NRK Trøndelag.
Sesjon: Grønn media 2.0 – nok snakk, nå gjør vi
Morten Aass
CEO, NEP Norge
Slik skal Eliteserien produseres i 2023
Å produsere Eliteserien i fotball er det største produksjonsoppdraget som blir lagt ut på entreprise i Norge. Med lag fra Tromsø til Grimstad er det mange kilometer på veien og i lufta for personale og utstyr. I 2023 skal dette kuttes dramatisk og en langt mere bærekraftig produksjonsmodell skal videreutvikles. Kan man redde verden og samtidig produsere lønnsomt til en lavere kostnad?
Morten Aass for tiden CEO i teknikk og produksjonsselskapet NEP Norge. Før den korte reisen med teknikk har Morten jobbet nesten 30 år med innhold og distribusjon i Norge, Norden og Europa. Wegelius TV var inngangsjobben i bransjen. Han tok over den skandinaviske gruppen før reisen gikk hjem igjen, og lederjobben i TVNorge ble besatt. Fortsatte videre til stillingen som arbeidende styreformann i Dinamo før han tok fatt på byggingen av den nordiske produksjonsgruppen Nice. Ble med til kjøper MTG og fikk etterhvert ansvaret for deres produksjonsselskaper i Europa. Vel tilbake i Norge som MTGs landssjef med ansvar for bl.a. Viasat, TV3 og P4. Avsluttet tiden i MTG/Nent som konsulent for konsernet og del av Viaplays content board.
Sesjon: Grønn media 2.0 – nok snakk, nå gjør vi