Takk for i år!

Den sjette utgaven av NxtMedia Conference ble en suksess, med spennende og motiverende foredragsholdere, som engasjerte et fornøyd publikum. Se bildegalleri!

Etter åpningsnummeret til The Fjords’ Petter Vågan, var det Juan Señor som startet begivenheten. Han er en av de store stjernene på verdens konferansearenaer der mediefolk møtes – hvorfor viste han på Rockheim.

Han delte åpningen med tiltredende sjefredaktør Anna Careborg fra Svenska Dagbladet som la fram Schibsteds «Future Report» – en god gjennomgang av visjoner og muliggjørende teknologier som vil prege de neste årene innen medie- og kommunikasjonsbransjen.

NxtMedia-dagen bredder seg ut utover dagen i fire saler med over nærmere 40 foredragsholdere, moderatorer og utstillere.

Daglig leder i NxtMedia, Rolf Dyrnes Svendsen, her sammen med foredragsholder Juan Señor. Foto: Wil Lee-Wright

Daglig leder i NxtMedia, Rolf Dyrnes Svendsen, er fornøyd med den sjette utgaven av konferansen.

– NxtMediaConference føyer seg inn I rekken av arrangementer som viser bredde og dybde i teknologibyen Trondheim. Mediene spiller en sentral rolle i både den enkeltes liv og samfunnets utvikling. Derav høster vi av en bred interesse, også utover de rene fagmiljøene.

NxtMedia Conference 2019

 Årets konferanse dypdykket i den voksende interessen for stemmestyrte dingser og den fragmenterende TV-verden der nye aktører endrer bruken av den store skjermen i stua. Med NTNU som viktig bidragsyter, var det naturlig nok gode gjennomganger av de nye, muliggjørende teknologiene innen datavitenskap, men også praktiske gjennomganger av hvordan virtuelle medier kan bidra til å oppleve både oss selv og verden rundt oss.

NxtMedias sterke tilknytning til mediebransjen med  NRK, Adresseavisen og Trønder-Avisa som hovedpartnere sammen med Mediebedriftenes Landsforening, gav også et godt innblikk i hvordan lokale medier i Norge og Sverige nyorienterer seg i det digitale landskapet.

– Bredde i tilbud og bredde i publikum gir muligheter til å møtes på tverrfaglig måte, på tvers av miljøer, selskaper og landegrenser. Utvikling fødes gjennom ideer og inspirasjon. Derfor liker vi å si at å møtes, bli kjent og utgjøre en forskjell deretter er en effekt vi liker å streve etter. Ut fra dette vokser det initiativ og nye prosjekter NxtMediaConference vil være en slik møteplass, sier Rolf Dyrnes Svendsen

En uke med arrangement

Parallelt med NxtMediaConference arrangerte Litteraturhuset to debatter om innhold og teknologi. Den ene om bruken av visuell overvåkning som sosial kontroll av befolkningen vil bli sendt i NRK P2. Den andre et frokostmøte om mediekunnskap og -opplæring hos unge sammen med Institutt for Lærerutdanning og Medietilsynet.

Dessuten arrangeres også Norges beste fotofestival i Trondheim den samme uka som NxtMedia pågår.

Nevnes bør også Norsk Big Data Symposium som er et fagseminar for industri og medieakademikere der stordata settes under lupen med drøfting av automatiske løsninger innen medier og kommunikasjon.

Testing live

NxtMedia Conference 2018 ble avsluttet med en morsom quiz, hvor to lag spurte Apples Siri og Amazons Alexa ulike spørsmål for å se hvem som klare å svare best. Og hva gjør en avsluttende quiz fullverdig? Øl!

– Rockheim utgjør et annerledes sted for de mange tilreisende og deltakerne, ulikt vanlige konferansehoteller. Museet fungerer godt som innovasjonsarena. Her trives vi og er takknemlig for at museet vil ha oss som gjester en gang i året, sier Rolf Dyrnes Svendsen.