Takk for i år!

Den sjette utgaven av NxtMedia Conference ble en suksess, med spennende og motiverende foredragsholdere, som engasjerte et fornøyd publikum. Se bildegalleri!

Etter åpningsnummeret til The Fjords’ Petter Vågan, var det Juan Señor som startet begivenheten. Han er en av de store stjernene på verdens konferansearenaer der mediefolk møtes – hvorfor viste han på Rockheim.

Han delte åpningen med tiltredende sjefredaktør Anna Careborg fra Svenska Dagbladet som la fram Schibsteds «Future Report» – en god gjennomgang av visjoner og muliggjørende teknologier som vil prege de neste årene innen medie- og kommunikasjonsbransjen.

NxtMedia-dagen bredder seg ut utover dagen i fire saler med over nærmere 40 foredragsholdere, moderatorer og utstillere.

Daglig leder i NxtMedia, Rolf Dyrnes Svendsen, her sammen med foredragsholder Juan Señor. Foto: Wil Lee-Wright

Daglig leder i NxtMedia, Rolf Dyrnes Svendsen, er fornøyd med den sjette utgaven av konferansen.

– NxtMediaConference føyer seg inn I rekken av arrangementer som viser bredde og dybde i teknologibyen Trondheim. Mediene spiller en sentral rolle i både den enkeltes liv og samfunnets utvikling. Derav høster vi av en bred interesse, også utover de rene fagmiljøene.

NxtMedia Conference 2019

 Årets konferanse dypdykket i den voksende interessen for stemmestyrte dingser og den fragmenterende TV-verden der nye aktører endrer bruken av den store skjermen i stua. Med NTNU som viktig bidragsyter, var det naturlig nok gode gjennomganger av de nye, muliggjørende teknologiene innen datavitenskap, men også praktiske gjennomganger av hvordan virtuelle medier kan bidra til å oppleve både oss selv og verden rundt oss.

NxtMedias sterke tilknytning til mediebransjen med  NRK, Adresseavisen og Trønder-Avisa som hovedpartnere sammen med Mediebedriftenes Landsforening, gav også et godt innblikk i hvordan lokale medier i Norge og Sverige nyorienterer seg i det digitale landskapet.

– Bredde i tilbud og bredde i publikum gir muligheter til å møtes på tverrfaglig måte, på tvers av miljøer, selskaper og landegrenser. Utvikling fødes gjennom ideer og inspirasjon. Derfor liker vi å si at å møtes, bli kjent og utgjøre en forskjell deretter er en effekt vi liker å streve etter. Ut fra dette vokser det initiativ og nye prosjekter NxtMediaConference vil være en slik møteplass, sier Rolf Dyrnes Svendsen

En uke med arrangement

Parallelt med NxtMediaConference arrangerte Litteraturhuset to debatter om innhold og teknologi. Den ene om bruken av visuell overvåkning som sosial kontroll av befolkningen vil bli sendt i NRK P2. Den andre et frokostmøte om mediekunnskap og -opplæring hos unge sammen med Institutt for Lærerutdanning og Medietilsynet.

Dessuten arrangeres også Norges beste fotofestival i Trondheim den samme uka som NxtMedia pågår.

Nevnes bør også Norsk Big Data Symposium som er et fagseminar for industri og medieakademikere der stordata settes under lupen med drøfting av automatiske løsninger innen medier og kommunikasjon.

Testing live

NxtMedia Conference 2018 ble avsluttet med en morsom quiz, hvor to lag spurte Apples Siri og Amazons Alexa ulike spørsmål for å se hvem som klare å svare best. Og hva gjør en avsluttende quiz fullverdig? Øl!

– Rockheim utgjør et annerledes sted for de mange tilreisende og deltakerne, ulikt vanlige konferansehoteller. Museet fungerer godt som innovasjonsarena. Her trives vi og er takknemlig for at museet vil ha oss som gjester en gang i året, sier Rolf Dyrnes Svendsen.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.